Visualisatie

spiraal.schelpVisualisatie is een manier om via symbolen en beelden je innerlijke wereld te verkennen. Je kijkt naar jezelf en bereikt delen van je onbewuste, zonder verstrikt te raken in de beleving ervan.

Hoe werkt visualisatie nu precies? Onder begeleiding van de therapeut ontspan je je volledig. Zo kom je in contact met je lichaam en het onbewuste in jezelf. Je gaat voorbij gedachten en oordelen. Beelden, ervaringen en idee├źn komen naar boven. Daarmee krijg je zicht op dat wat achter je denken en je overtuigingen ligt.

Naast de visualisatie, die een open vorm heeft, bestaat ook de geleide fantasie. De therapeut vertelt een verhaal dat associaties en beelden bij je oproept. Op deze manier kun je bij onbewuste jeugdervaringen komen. Het onbewuste wordt bewust en daarmee verliest het zijn negatieve kracht in het dagelijks leven. De geleide fantasie zorgt voor diepe ontspanning en contact met wezenlijke aspecten van jezelf.

Naast visualisatie als werkvorm bestaat lichaamsgeori├źnteerde therapie ook uit ademwerk, Gestalt-therapie, gronding & aarding en meditatie & zelfreflectie.