Ademwerk

spiraal.schelpAdemwerk is een eenvoudige maar intensieve methode om blokkades en spanningen in je lichaam te verkennen. Door bewust te ademen kom je los van je gedachten en in contact met je lichaam.

Hoe werkt ademwerk nu precies? De therapeut helpt je om tijdens de sessies aandacht te schenken aan jouw manier van ademhalen. Vaak kun je dieper en meer inademen in het dagelijks leven. Heb je dat onder de knie, dan maak je gemakkelijker contact met verborgen gevoelens en ervaringen, waardoor er rust en ruimte ontstaat.

Een van de ademtechnieken die in de therapie worden gebruikt, is de verbonden ademhaling. Daarbij verbind je je in- en uitademing met elkaar in een ontspannen ritme, wat het contact met je ademhaling verdiept. Dit zorgt ervoor dat je je bewust wordt van je blokkades. Door enige tijd intens te ademen, komen de achterliggende emoties vrij. Zo kun je vroege ervaringen opnieuw beleven en transformeren. Na afloop van een ademsessie ervaar je meer ruimte en voel je je levendiger.

Naast ademwerk bestaat lichaamsgeoriƫnteerde therapie ook uit visualisatie, Gestalt-therapie, gronding & aarding en meditatie & zelfreflectie.