Werkvormen

Inanna-logo-defDe lichaamsgeoriënteerde therapie bij Praktijk Inanna is gebaseerd op het innerlijk-kindwerk. Welke werkvorm wordt gekozen, is afhankelijk van wat bij jou en je proces past.

Ademwerk
Ademwerk is een eenvoudige, maar intensieve methode om blokkades en spanningen in je lichaam te verkennen. Door bewust te ademen kom je los van je gedachten en in contact met je lichaam.

Visualisatie
Visualisatie is een manier om via symbolen en beelden je innerlijke wereld te verkennen. Je kijkt naar jezelf en bereikt delen van je onbewuste, zonder verstrikt te raken in de beleving ervan.

Gestalt
Gestalt-therapie werkt met de dialoogtechniek. Verschillende delen van jezelf gaan een gesprek met elkaar aan. Je volwassen zelf kan bijvoorbeeld een dialoog aangaan met je innerlijke kind.

Gronding en aarding
Grondings- en aardingsoefeningen zorgen ervoor dat je meer contact krijgt met je lichaam en de aarde. Op deze manier vergroot je je draagkracht om beter te kunnen voelen en minder te denken.

Meditatie en zelfreflectie
Door begeleide meditatie en zelfreflectie neem je waar wat er zich allemaal in je afspeelt. Meditatie brengt je in contact met je oorspronkelijke zijn.