Therapievormen

Inanna-logo-defMet lichaamsgeoriënteerde therapie verwerk je angsten en traumatische ervaringen via lichamelijke beleving. Je denkt na en praat over je leven, maar er is ook veel aandacht voor de taal van je lichaam. Lichaamsgericht therapeut Jannie Bom werkt dus zowel met lichamelijke ervaringen als met belemmerende gedachten en overtuigingen.

Het innerlijke kind speelt bij lichaamsgeoriënteerde therapie een belangrijke rol. Hoe je in je leven omgaat met gebeurtenissen, heeft vaak z’n oorsprong in je vroege jeugd. In die periode zijn overlevingspatronen ontstaan, die in je lichaam zijn opgeslagen. Je lichaam vertelt je dus iets over je geschiedenis. Onbewuste gevoelens, maar ook een innerlijk weten zijn daar aanwezig.

Door te werken met je lichaam kan jouw geblokkeerde levensenergie weer gaan stromen. Lichaamsgeoriënteerde therapie zorgt er namelijk voor dat je meer in contact komt met jezelf en je eigen waarheid. Via ervaringsgerichte werkvormen ontdek je onbewuste en onbekende delen van jezelf. Kun je die accepteren, dan vind je rust en ruimte. Daardoor voel je je een completer mens.

Lichaamsgeoriënteerde therapie kan je steunen en begeleiden in de vorm van: